

Pizzaiolo – Pizza ako z Neapola pripravená v pohodlí domova
Už sme predstavovali pekárničku na chleba od firmy Panasonic, ktorá dokáže upiecť veľmi dobrý chlieb priamo u vás doma. Teraz je tu domáca pec na pizzu, ktorú sme si v redakcii detailne a doslova s chuťou vyskúšali. Záujem o takéto zariadenia pritom rastie, ľudia si v dobe pandémie radšej pripravia kvalitné jedlo doma. Ale aby to bolo jednoduché, rýchle a pritom dobré. Toto pec na pizzu SAGE SPZ820BSS naplno splňuje.
Ide o pec na pizzu, ktorá aj v domácich podmienkach dokáže pripraviť aj „takmer pravú“ neapolskú pizzu. Tá sa pritom pečie pri vysokej teplote až 400°C. Pec od Sage k vám príde zabalená v pomerne veľkej krabici, samotné zariadenie však nie je tak veľké. V našej redakčnej kuchynke sa zmestila pec na kuchynský pult.
Pec zabezpečuje 3 typy ohrevu: je to ohrev zospodu, zhora a podstatný je horúci sálavý vzduch v celom priestore pece. Súčasťou dodávky je aj pomerne ťažká kamenná podložka, ktorá zaisťuje rovnomerné rozloženie tepla pri spodnom ohreve. Zdroj tepla je totiž priamo pod pizzou a tá sa tak dokáže veľmi dobre prepiecť. Kamenná podložka drží správnu teplotu na pečenie cesta pizza a môžete chcieť aj chrumkavé prepečené okraje, ako sa to robí v peci, ktorá je vyhrievaná ohňom. Dno pece je pohyblivé. Pri príprave pizze si môžete vybrať z piatich vopred pripravených programov a je tu aj manuálny režim, kedy je všetko nastavenie len na vás.

Testujeme
Túto pizzu sme v redakcii testovali niekoľko dní. V reštaurácii, kam chodievame na obed, sa pečie aj pizza a tak sme tu zakúpili už vopred pripravené cesto na pizzu. To výrazne skracuje celú prípravu pizze, lebo pec zapnete, necháte asi 20 minút nahrievať. Ukončenie nahrievania pec oznámi akusticky. Medzitým cesto vystriete do podoby pizze, naukladáte zvolené ingrediencie, posypete syrom a umiestnite na dodávanú lopatku. Následne vložíte pripravenú pizzu do pece, zatlačíte zvolený program a opäť čakáte, kedy sa ozve pípnutie signalizujúce skončenie pečenia. Neapolská pizza bola hotová za 3 minúty, mrazená pizza sa pripravovala 12 minút. Tenká pizza bola hotová za 7 minút. Ak chcete použiť manuálny program, potom je v dodávke zariadenia aj magneticky pridržiavaná fólia, ktorá zmení označenie programov na údaje o teplote v stupňoch Celzia a dobu pečenia v minútach. Tak sa môžete presne rozhodnúť podľa seba čo bude koľko trvať.
Pec má dvojitú izoláciu a napriek tomu, že vo vnútri môže byť až 400°C, nepopálite sa pri náhodnom dotyku rukou ani počas pečenia. Je tu dvojitá izolácia, ale pec je aj zvonka zahriata. Tiež cítiť, že niečo pečiete a pri našej príprave sa do kuchynky zbehlo celé naše poschodie. Pizzu môžete počas pečenia sledovať cez presklenené okienko. Do tejto pece môžete pritom umiestniť pizzu do priemeru 300 mm a má príkon 2100 W. Po skončení pečenia počítajte tak s 20 až 60 minútami na jej chladnutie pri otvorených dvierkach podľa tohto, akú teplotu ste ju zahriali. Po skončení pečenia by ste mali vyčistiť kamennú podložku na pečenie, prípadne aj panvicu s vysokými bokmi.
Podobné články

Garmin v tichosti pridal nové funkcie. Aktivujte si ich

Garmin Index Sleep Monitor: Riešenie pre tých, čo nechcú spať s hodinkami (RECENZIA)

Huawei Watch GT 6 Pro: Špičkový dizajn, nové funkcie, dlhšia výdrž (RECENZIA)

Ako fungujú upozornenia na vysoký krvný tlak pomocou Apple Watch

BMW iX3 Neue Klasse: štyri supermozgy, radosť z jazdy a nadčasový dizajn

Apple rozšíril nástroje na ochranu detí a tínedžerov na internete
